Mida peab kindlasti teadma digisaatekirjadest?

  • Saatekiri peab tervise infosüsteemis olema olemas enne aja broneerimist, seda kontrollitakse eriarsti aja broneerimisel.
  • Saatekirja ei väljastata patsiendile tagasiulatuvalt. Näiteks olukorras, kus eriarsti vastuvõtt juba käib või on ära toimunud, ei ole perearstil enam võimalik sellele vastuvõtule saatekirja väljastada. 
  • Digisaatekirjal on kehtivusaeg. See on aeg, mille jooksul on võimalik saatekirjaga vastuvõtuaega broneerida. Vastuvõtt võib toimuda ka hiljem peale saatekirja kehtivusaja lõppu st, kui patsiendil on kehtiva digisaatekirja alusel aeg broneeritud, siis arsti vastuvõtu päeval ei pea saatekiri enam kehtiv olema.
  • Digisaatekirjaga saab broneerida korraga ainult ühe aja. Tervise infosüsteem ei võimalda broneerida ühe saatekirja alusel samaaegselt aega mitme erineva arsti juurde. Kui patsient soovib panna uue aja sama saatekirja alusel, siis ta peab enne seda eelmise ajabroneeringu tühistama.
  • Juhul, kui patsient jätab vastuvõtule ilmumata või arst/teenuseosutaja tühistab vastuvõtuaja, vabastatakse saatekiri vanast broneeringust ja patsient saab seda kasutada uue aja broneerimiseks, kui saatekirja kehtivusaeg pole läbi.
Mida peab kindlasti teadma digisaatekirjadest?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to top